pondělí 31. srpna 2015

Ušiju si nové polštářky... (fotopostup)


Při dvou malých dětech a kocourovi přišly naše původní polštářky na gauči k úhoně, koupila jsem si tedy dva nové a bylo potřeba ušít na ně povlaky. Napadlo mě takové jednoduché a přesto docela efektní zpracování (ne už ovšem časově nenáročné - je tam dost ručního šití).

Postup není nijak složitý, na jeden polštářek (50 x 50 cm) jsem potřebovala:



- jeden čtverec látky - v mém případě 50 x 50 cm + přídavky na švy (to bude zadní strana povlaku)
- obdélník stejné látky 50 x 60 cm (+ přídavky) na přední stranu 
- zip 50 cm
- barevné bavlnky na vyšívání
- a pak všechny ty nitě, nůžky, špendlíky atd.

Přední díl je delší, protože jsem na něm udělala několik záševků po celé délce té kratší strany (tím pádem se delší strana zkrátila a vznikl čtverec).Šila jsem asi jen milimetr od okraje a to tak, aby vzniklé reliéfní proužky byly na lícové straně:



Takhle vypadal přední díl po vytvoření všech záševků (nic jsem si nerozměřovala, šila jsem je různě daleko od sebe jak mě zrovna napadlo):


  Záševky jsem sežehlila všechny na stejnou stranu a přední díl povlaku jsem zastřihla, aby byl stejně velký jako ten zadní:


Pak jsem si vzala bavlnky a vedle každého záševku jsem vyšila předním stehem barevný proužek (použila jsem různé barvy i různě silné bavlnky):








 Oba díly jsem přišila k zipu:



 A pak už jen sešila oba čtverce k sobě a začistila (hlavně si vždycky říkám: "Nezapomeň si rozepnout kousek zipu, abys to pak mohla otočit na lícovou stranu!" :D ):


A je hotovo (kdyby tam nebylo to vyšívání, je to za 10 minut hotové):







P.S.: Po nějaké době používání vypadají povlaky stále stejně a vydrží opravdu hodně. Jen manžel si stěžoval, že když si na ně lehne nahými zády, vadí mu ty "drážky", tak jsem mu poradila, ať si otočí polštář na zadní stranu :D

5 komentářů:

  1. Dobrý nápad a bezvadné provedení.
    P.S. Můj manžel by měl asi stejný problém.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna takyuvažuju o tom, jak by u nás ty švy vadily při povalování na gauči. A je to tak prosté- milý Watsone, otočit na druhou stranu! Vyzkouším, aspoń se potrénuju v šití rovných švů (což je pro mě-začátečnici- stále noční můra(

    OdpovědětVymazat
  3. Nepřijde mi, že by byly švy příliš výrazné, mě nevadí, dcera na nich leží bez problémů, o kocourovi nemluvě :-) To jen chlapi mají pořád něco :D

    OdpovědětVymazat
  4. jednoduché, zajímavé, efektní a koukatelné...

    PARÁDA ! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. The Future of the Future of the PSA for Dovo - Titanium Arts
    The PSA for Dovo is designed iron titanium token and titanium tools developed by Dovo. The vision is to black oxide vs titanium drill bits create a titanium rod in femur complications complete gaming and rocket league titanium white entertainment environment for the Dovo Group.

    OdpovědětVymazat