pátek 27. prosince 2013

"Kittynové" hodiny




Asi dva dny před vánocemi jsem si vzpomněla, že jsem si před časem koupila v IKEA hodiny, které dosud leží nerozbalené někde v komoře, a napadlo mě, že bych z nich mohla dceři udělat ještě jeden malý dárek. Celá akce trvala slabou hodinku a tady je můj postup - nic objevného, ale třeba poslouží jako inspirace :-)

Takže na počátku byly tyto jednoduché plastové hodiny Rusch za 49 Kč:


Sundala jsem průhledný kryt ciferníku i ručičky a přitom jsem si rozmýšlela, jaký motiv na ně dám. Mé dceři jsou tři roky a má zrovna období, kdy miluje Hello Kitty, takže volba byla jasná :-) Z netu jsem si stáhla obrázek, který se mi líbil, a vytiskla jsem si ho na běžný papír. Naneštěstí začala v tiskárně docházet některá barva a náhradní jsem samozřejmě neměla, ale tlačil mě čas, tak jsem nemohla čekat do druhého dne. Ten proužkovaný efekt, co z tiskárny vylezl, ale nakonec vypadal docela zajímavě, tak jsem to tak nechala :-)


Kittynu jsem nalepila na ciferník a přemýšlela, čím to dozdobit. Nejlíp by vypadaly asi kamínky Swarovski, ale ve svých zásobách jsem našla pouhé čtyři, takže přišlo na řadu náhradní řešení - flitry. Jsou také blýskavé a těch jsem měla spoustu :D


Tavnou pistolí jsem přilepila malé červené flitříky kolem celého ciferníku a větší zlatavé jsem dala na každou pátou minutu a sem tam kolem Kittyny. A pak už jen nasadit ručičky a kryt ciferníku a hodiny byly hotové. Teď už visí v dětském pokojíčku :-)








4 komentáře:

  1. Bezva nápad, a moc pěkný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jeden z těch nápadů, co blikne v hlavě a během chvíle je zrealizovaný :-)

      Vymazat
  2. No,tak to je opravdu povedené, dobrý nápad na rychlý dárek a za ty peníze. Určitě příště v Ikea zakoupím.Díky.Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to rychlé a levné - říkala jsem si, že bych to mohla zkusit i s dětmi, mohly by si samy udělat vlastní hodiny...

      Vymazat